Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokraus ehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jälleenvuokrauksessa asunnon ensivuokralainen vuokraa käyttämänsä asunnon kokonaan jollekin toiselle. Jälleenvuokralainen tulee vuokrasuhteeseen vain ensivuokralaisen kanssa.

 

Jälleenvuokralaisella on oikeus jäädä asumaan huoneistoon, jos ensivuokralaisen ja vuokranantajan vuokrasopimus päättyy kesken jälleenvuokrauskauden, ja jos

1) ensivuokrasuhteen osapuolet ovat sopineet ensivuokrasuhteen päättymisestä;

2) ensivuokralainen on irtisanonut tai purkanut ensivuokrasopimuksen;

3) vuokranantaja on purkanut ensivuokrasopimuksen vuokranmaksun laiminlyönnin johdosta tai siitä syystä, ettei sovittua vakuutta ole asetettu tai että vuokralaisen omaisuus on luovutettu konkurssiin; tai

4) ensivuokralaisena olevan oikeushenkilön purkamista tai lakkaamista koskeva menettely on pantu vireille.

Tätä oikeutta ei kuitenkaan ole, jos jälleenvuokralaisia on useampi kuin yksi. Vuokranantaja voi kuitenkin perustelluista syistä vastustaa jälleenvuokralaisen oikeutta jäädä vuokralaiseksi. Tuomioistuin ratkaisee mahdolliset riitatilanteet.

 

Jälleenvuokraus on kuitenkin mahdollista vain vuokranantajan luvalla. Lupa on voitu myös antaa jo vuokrasopimuksessa. Jälleenvuokraus ei siis ole saman lailla suojattu vuokralaisen oikeus kuin alivuokrausoikeus. Tämän vuoksi kannattaa aina pyrkiä saamaan vuokrasopimukseen kirjatuksi jälleenvuokrauksen salliva ehto, jos tietää jo ennen vuokrasopimuksen tekoa aikeistaan mahdollisesti jälleenvuokrata asunto myöhemmin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa