Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokrauksesta ilmoittaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jälleenvuokrauksella tarkoitetaan sitä, kun vuokranantajalta asuinhuoneiston vuokrannut ensivuokralainen vuokraa koko huoneiston vuokrasopimuksen tai vuokranantajan erikseen antaman luvan perusteella edelleen yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen. Tällaista uutta vuokralaista kutsutaan jälleenvuokralaiseksi ja kyseistä vuokrasuhdetta jälleenvuokrasuhteeksi. Ensivuokrasuhteella taas tarkoitetaan vuokranantajan ja ensivuokralaisen välistä vuokrasuhdetta. Jälleenvuokraukseen tarvitaan aina vuokranantajan lupa.

Ensivuokralaiselle on ilmoitusvelvollisuus sekä jälleenvuokralaiselleen että vuokranantajalleen. Ensivuokralaisen on ilmoitettava jälleenvuokralaiselle oma vuokranantajansa sekä ensivuokrasopimuksensa ehdot. Hänen on myös ilmoitettava omalle vuokranantajalleen jälleenvuokrauksesta sekä jälleenvuokralaisen tiedot.

Myös vuokrasopimuksen purkamisesta tai irtisanomisesta sekä muusta vuokrasuhdetta koskevasta ilmoituksesta vuokranantajan ja ensivuokralaisen on ilmoitettava heti myös sille ensivuokrasuhteen tai jälleenvuokrasuhteen osapuolelle, johon irtisanomista, purkamista tai muuta tällaista ilmoitusta ei ole kohdistettu.

Jälleenvuokraus on siis mahdollista, mutta vain vuokranantajan luvalla. Lupa voi perustua vuokrasopimukseen tai vuokranantaja voi antaa erikseen luvan jälleenvuokraukseen. Ensivuokralaisen on ilmoitettava jälleenvuokralaiselle oman vuokranantajansa tiedot sekä ensivuokrasopimuksen ehdot. Vuokranantajalle ensivuokralaisen tulee ilmoittaa jälleenvuokrauksesta sekä annettava vuokranantajalle jälleenvuokralaisen tiedot. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa