Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokralainen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jälleenvuokralainen on ensivuokralaiselta asunnon vuokrannut henkilö. Asunnon ensivuokralainen vuokraa siis asunnon kokonaan vuokranantajan luvalla yhdelle vai useammalle jälleenvuokralaiselle. Jälleenvuokralainen maksaa asunnostaan vuokraa ensivuokralaiselle, ei tämän vuokranantajalle. Jälleenvuokralaisella on kuitenkin aina oikeus saada tietoa ensivuokralaisen vuokranantajasta ja heidän välisestä vuokrasopimuksesta.

Jälleenvuokralainen voi samoin kuin ensivuokralainen vaatia, että ensivuokralaisen vuokranantajan suorittama irtisanominen julistetaan tehottomaksi. Tämä oikeus on jälleenvuokralaisella, koska jälleenvuokrasuhde päättyy samaan aikaan kuin ensivuokrasuhde. Jälleenvuokralainen saa kuitenkin jäädä vuokralaiseksi asuntoon, jos ensivuokralaisen ja vuokranantajan vuokrasopimus päättyy kesken jälleenvuokraussuhteen. Jälleenvuokralaisen on kuitenkin ilmoitettava kuukauden kuluessa ensivuokralaisen vuokranantajalle halustaan jäädä vuokralaiseksi. Kuukauden ilmoittamisaika alkaa kulumaan siitä, kun jälleenvuokralainen on saanut tiedon ensivuokrasuhteen päättymisperusteesta. Hänen vuokrasopimuksessaan tultaisiin noudattamaan samoja ehtoja kuin ensivuokralaisen.  Vuokranantaja voi kuitenkin perustellusta syystä vastustaa tätä. Mahdolliset riitatilanteet ratkaisee tuomioistuin.

Jälleenvuokralisella ei ole kuitenkaan kaikissa tilanteissa oikeutta jäädä uudeksi vuokralaiseksi asuntoon. Lisää tietoa asiasta saat lakipuhelimestamme tai toisista artikkeleistamme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa