Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokra

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jälleenvuokrassa on kyse tilanteesta, jossa asuinhuoneiston vuokranantajalta vuokrannut (ensivuokralainen) vuokraa koko huoneiston edelleen yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen (jälleenvuokralaiselle). Tällainen jälleenvuokrasuhde voi perustua joko siihen, että siitä on nimenomainen maininta vuokrasopimuksessa tai että vuokranantaja on erikseen antanut jälleenvuokraukseen luvan.

Ensivuokralaisen velvollisuutena on ilmoittaa jälleenvuokralaiselle oma vuokranantajansa ja ensivuokrasopimuksen ehdot ja vastaavasti vuokranantajalleen ensivuokralaisen tulee ilmoittaa jälleenvuokrasuhde ja jälleenvuokralainen. Myös vuokrasopimuksen purkamisesta tai irtisanomisesta sekä tekemästään muusta vuokrasuhdetta koskevasta ilmoituksesta on vuokranantajan ja ensivuokralaisen heti ilmoitettava myös sellaiselle ensivuokrasuhteen tai jälleenvuokrasuhteen osapuolelle, johon tätä purkamista, irtisanomista tai muuta ilmoitusta ei ole kohdistettu.

Jos ensivuokralaisella on oikeus purkaa jälleenvuokrasopimus, saa myös vuokranantaja käyttää tätä samaa purkamisoikeutta ja purkaa jälleenvuokrasopimuksen. Tämä oikeus ei kuitenkaan koske tilannetta, jossa purkaminen perustuu siihen, että jälleenvuokralainen on laiminlyönyt suorittaa vuokran sovitussa tai säädetyssä ajassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa