Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki ja muuttopäivä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralain mukainen muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Muuttopäivänä vuokralaisen tulee jättää puolet huoneistosta vuokranantajan käyttöön ja seuraavana päivänä loput. Huoneenvuokralain mukaista muuttopäivää voidaan kuitenkin siirtää.

Vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia muuttopäivän siirtämisestä. Lisäksi tuomioistuin voi siirtää muuttopäivää vuokralaisen vaatimuksesta enintään yhdellä vuodella, jos vuokralaisella on huomattavia vaikeuksia saada uusi asunto muuttopäivään mennessä. Muuttopäivän siirtäminen ei kuitenkaan ole mahdollista, jos vuokranantajalle aiheutuisi siirrosta huomattavaa haittaa tai vahinkoa tai jos vuokranantajalla on ollut oikeus purkaa vuokrasopimus vuokralaisen sopimusrikkomuksen vuoksi tai jos vuokralainen on itse irtisanonut tai purkanut vuokrasopimuksen.

Vuokralaisen on laitettava muuttopäivän siirtämistä koskeva kanne vireille viimeistään kuukautta ennen muuttopäivää. Oikeudenkäynnin ajan vuokrasuhde jatkuu entisin ehdoin. Vuokrasuhde jatkuu entisin ehdoin myös, jos muuttopäivää siirretään. Jos tuomioistuin ei vuokralaisen kanteen johdosta siirrä muuttopäivää, tuomioistuimen on määrättävä vuokralainen heti muuttamaan huoneistosta, jos huoneenvuokralain mukainen muuttopäivä on jo ehtinyt mennä.

Mikäli tarvitset aikaa uuden asunnon hankkimista varten, kannattaa muuttopäivän siirtämisestä neuvotella vuokranantajan kanssa ennen kanteen nostamista tuomioistuimessa. Jos tarvitset apua kanteen nostamisessa, ota yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa