Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki ja määräaikainen vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralaissa erotetaan toisistaan toistaiseksi voimassa olevat ja määräaikaiset vuokrasopimukset. Määräaikainen vuokrasopimus on kyseessä silloin, jos sopimus päättyy määrätyn ajanjakson loppuessa ilman erillistä ilmoitusta. Jotta vuokrasopimus olisi huoneenvuokralaissa tarkoitettu määräaikainen vuokrasopimus, täytyy vuokranantajan ja vuokralaisen sopia määräajasta.

Vuokrasuhteen todellinen luonne määrää sen, onko kysymyksessä määräaikainen vuokrasopimus. Siten vuokrasuhteen todellisesta luonteesta riippuu myös se, mitä säännöksiä vuokrasuhteen päättymiseen sovelletaan. Jos saman vuokralaisen kanssa solmitaan toistuvasti lyhytkestoisia määräaikaisia vuokrasuhteita, katsotaan vuokrasopimus määräaikaa koskevasta ehdosta huolimatta toistaiseksi voimassa olevaksi. Sääntelyllä on haluttu estää esimerkiksi vuokrasopimuksen irtisanomista koskevien säännösten kiertäminen. Määräaikaista vuokrasopimusta ei lähtökohtaisesti voida irtisanoa kesken sopimuskauden, vaan määräaikainen vuokrasopimus päättyy sen voimassaoloajan umpeuduttua. Tuomioistuin voi kuitenkin antaa luvan määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanomiseen, jos siihen on erityisiä perusteita. Pääsääntöisesti määräaikainen vuokrasopimus päättyy sopimuskauden päättyessä ilman irtisanomista tai erillistä ilmoitusta. Määräaikaisessa vuokrasopimuksessa huoneenvuokralain mukaista muuttopäivää ei voida siirtää.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Toistaiseksi voimassa olevien ja määräaikaisten vuokrasopimusten välillä olevien eroavaisuuksien vuoksi on tärkeää tuntea solmimansa vuokrasopimuksen sisältö. Jos vuokrasuhteen luonteesta on epäselvyyttä, ota yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa