Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralaki ja määräaikainen vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralaissa erotetaan toisistaan toistaiseksi voimassa olevat ja määräaikaiset vuokrasopimukset. Määräaikainen vuokrasopimus on kyseessä silloin, jos sopimus päättyy määrätyn ajanjakson loppuessa ilman erillistä ilmoitusta. Jotta vuokrasopimus olisi huoneenvuokralaissa tarkoitettu määräaikainen vuokrasopimus, täytyy vuokranantajan ja vuokralaisen sopia määräajasta.

Vuokrasuhteen todellinen luonne määrää sen, onko kysymyksessä määräaikainen vuokrasopimus. Siten vuokrasuhteen todellisesta luonteesta riippuu myös se, mitä säännöksiä vuokrasuhteen päättymiseen sovelletaan. Jos saman vuokralaisen kanssa solmitaan toistuvasti lyhytkestoisia määräaikaisia vuokrasuhteita, katsotaan vuokrasopimus määräaikaa koskevasta ehdosta huolimatta toistaiseksi voimassa olevaksi. Sääntelyllä on haluttu estää esimerkiksi vuokrasopimuksen irtisanomista koskevien säännösten kiertäminen. Määräaikaista vuokrasopimusta ei lähtökohtaisesti voida irtisanoa kesken sopimuskauden, vaan määräaikainen vuokrasopimus päättyy sen voimassaoloajan umpeuduttua. Tuomioistuin voi kuitenkin antaa luvan määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanomiseen, jos siihen on erityisiä perusteita. Pääsääntöisesti määräaikainen vuokrasopimus päättyy sopimuskauden päättyessä ilman irtisanomista tai erillistä ilmoitusta. Määräaikaisessa vuokrasopimuksessa huoneenvuokralain mukaista muuttopäivää ei voida siirtää.

Toistaiseksi voimassa olevien ja määräaikaisten vuokrasopimusten välillä olevien eroavaisuuksien vuoksi on tärkeää tuntea solmimansa vuokrasopimuksen sisältö. Jos vuokrasuhteen luonteesta on epäselvyyttä, ota yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]