Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralain mukainen muuttopäivä vuokrasopimuksen päätyttyä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralaissa määritellään se ajankohta, jolloin vuokralaisen on muutettava asunnosta pois vuokrasopimuksen päätyttyä. Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Jos esimerkiksi vuokrasopimus on sovittu päättymään perjantaina, muuttopäivä on seuraavan viikon maanantai. Jos tämä maanantai sattuu olemaan pyhäpäivä, on muuttopäivä maanantaita seuraava arkipäivä.

Jos määräaikaisen vuokrasopimuksen osalla vuokrasopimuksen päättymispäiväksi on erheessä sovittu päivämäärä, jota ei esiinny tässä kalenterikuukaudessa, oikea päivämäärä on kyseisen kuukauden päättymispäivä. Jos vuokrasopimus on esimerkiksi sovittu päättyväksi 31.6.2017, oikea päivämäärä on 30.6.2017 ja muuttopäivä on tätä seuraava arkipäivä eli maanantai 3.7.2017.

Muuttopäivänä vuokralaisen on jätettävä puolet asuinhuoneistoa vuokranantajan käytettäväksi sekä seuraavana päivänä luovutettava huoneisto kokonaan vuokranantajan hallintaan. Vuokrahuoneistoa ei siis tarvitse tyhjentää kokonaan vielä muuttopäivänä ja osaa irtaimistosta on vielä mahdollista säilyttää huoneistossa. Jos vuokrasopimus on sovittu päättyväksi 30.6.2017, asunto olisi luovutettava kokonaan vuokranantajan käyttöön viimeistään tiistaina 4.7.2017.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa