Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokralain mukainen määräaikainen vuokrasopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huoneenvuokralain perusteella vuokranantajan ja vuokralaisen välinen vuokrasopimus on mahdollista sopia tehtäväksi määräaikaisena. Tämä tarkoittaa, että vuokrasopimus sovitaan päättyväksi tiettynä etukäteen määrättynä aikana, joka on määritelty vuokrasopimuksessa. Kuitenkin jos tätä määräaikaista vuokrasopimusta jatketaan useammin kuin kahdesti peräkkäin saman vuokralaisen kanssa enintään kolmen kuukauden määräajaksi, vuokrasopimuksen katsotaan olevan toistaiseksi voimassa oleva.

Mikäli vuokrasopimusta ei ole tehty kirjallisesti, suullisesti sovitulla vuokrasuhteen määräaikaisuudella ei ole merkitystä. Tällöin vuokrasopimuksen katsotaan olevan toistaiseksi voimassa. Poikkeuksena ovat vapaa-ajan asunnot, joiden määräaikaisesta vuokrauksesta on myös mahdollista sopia suullisesti.

Määräaikaisuus vuokrasuhteessa vaikuttaa ensisijaisesti siihen ajankohtaan, milloin vuokrasopimus voidaan päättää. Jos sopimus irtisanotaan ennen tätä määräaikaa, on sillä osapuolella, joka ei ole irtisanonut sopimusta oikeus saada kohtuullinen korvaus sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä hänelle aiheutuneesta vahingosta. Tämä vahinko voi muodostua esimerkiksi saamatta jäävistä vuokrista, huoneiston kunnostuskustannuksista tai uuden huoneiston vuokrauskustannuksista. Näissä tapauksissa on syytä ottaa yhteyttä lakimieheen, jotta osapuolen vaatimukset tulisivat menestymään tuomioistuimessa, mikäli rikkomukseen syyllistynyt osapuoli ei suostu suorittamaan korvausta vapaaehtoisesti. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa