Minilex - Lakipuhelin

Asunnon jälleenvuokraus verotus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnon jälleenvuokrauksessa asunnon vuokralainen vuokraa asunnon eteenpäin jälleenvuokralaiselle. Asunnon jälleenvuokrausta verotetaan samalla tavalla kuin muitakin vuokratuloja verotetaan. Täten tuloista, jotka saadaan asunnon jälleenvuokrauksesta, täytyy maksaa pääomatuloveroa. Pääomatuloveroprosentti on joko 30 % tai 32 %.  Veroprosentin suuruuteen vaikuttaa henkilön muut pääomatulot. Verotettavaa tuloa kuitenkin harvoin syntyy jälleenvuokrauksesta, koska verotettavan tulon laskemisessa otetaan huomioon vuokrauksesta aiheutuneet kulut.

Jälleenvuokraaaja saa siis vähentää saamastaan vuokratulosta tulonhankkimiskulut. Suurin vähennettävä kuluerä on yleensä oma vuokra, jonka jälleenvuokraajan täytyy edelleen maksaa omalle vuokranantajalleen, vaikka hän ei asu asunnossa. Jos asunto jälleenvuokrataan samalla hinnalla kuin mitä oma vuokra on tai tätä alemmalla, verotettavaa vuokratuloa ei synny. Jälleenvuokrauksesta syntyy verotettavaa vuokratuloa lähinnä vain, kun jälleenvuokrataan kalustettuja asuntoja Helsingissä kesäksi.

Jälleenvuokrauksella harvoin tavoitellaan suurta voittoa, minkä vuoksi verotettavaa vuokratuloa harvoin syntyy. Kaikki vuokratulot ovat kuitenkin ilmoitettava verotuksessa, vaikka verotettavaa voittoa ei syntyisi. Vuokratulot kuuluu ilmoittaa aina veroilmoituksella, koska ne eivät siirry veroilmoitukselle automaattisesti. Veroilmoitukseen pitää ilmoittaa myös vähennyskelpoiset kulut kuten vuokra, jonka jälleenvuokraaja itse maksaa asunnosta, jotta verotettavaa vuokratuloa ei pääse syntymään verotuksessa. Apua veroilmoituksen tekemisessä saat asianajajiltamme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa