Minilex - Lakipuhelin

Asunnon jälleenvuokraus ja kotivakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnon jälleenvuokrauksessa päävuokranantajalta asunnon vuokrannut ensivuokralainen vuokraa huoneiston edelleen jälleenvuokralaiselle.  Ensivuokralainen on vastuussa asunnon kunnosta myös jälleenvuokrauksen aikana.  Päävuokranantaja perii mahdollisista vahingoista aiheutuneet kulut ensivuokralaiselta, vaikka jälleenvuokralainen olisi aiheuttanut vahingon.  Usein jälleenvuokrasopimukseen lisätäänkin ehto, joka velvoittaa jälleenvuokralaista ottamaan kotivakuutuksen.

Mikäli ensivuokralainen jälleenvuokraa asunnon kalustettuna saattaa ensivuokralaisen oma kotivakuutus kattaa hänen omaisuuteensa kohdistuvat vahingot myös jälleenvuokrauksen aikana.  Ensivuokralaisen kotivakuutus ei kuitenkaan kata jälleenvuokralaisen irtaimistoa vahinkotilanteessa, eikä mahdollinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus ole voimassa jälleenvuokralaisen osalta.  Jälleenvuokralaisen kannattaa siis huolehtia omasta kotivakuutuksestaan.  

Ensivuokralaisen ei kannata irtisanoa omaa kotivakuutustaan jälleenvuokrauksen ajaksi, vaikka jälleenvuokralaisella olisi kotivakuutus asuntoon.  Jälleenvuokralaisen vakuutus ei nimittäin useissa tapauksissa kata ensivuokralaisen omaisuuteen kohdistuvia vahinkoja.  Vakuutus on myös hyvä pitää voimassa vastuu- ja oikeusturvavakuutusten kannalta.  Kotivakuutukset ja niiden ehdot vaihtelevat vakuutusyhtiöiden välillä huomattavasti, joten omaa vakuutusta koskevat ehdot kannattaa tarkastaa vakuutuskirjalta tai vakuutusyhtiöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa