Minilex - Lakipuhelin

Alivuokraus vai jälleenvuokraus?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasuhde on vuokrasuhde, jossa vuokralainen luovuttaa osan hallitsemastaan huoneistosta toisen käytettäväksi. Asunnon vuokranantajalta vuokrannutta henkilöä kutsutaan päävuokralaiseksi, kun taas alivuokralainen on päävuokralaiselta osan asuntoa vuokrannut henkilö. Alivuokrauksessa asunnosta on vuokrattu alivuokralaiselle enintään puolet ja alivuokralainen on vuokrasuhteessa päävuokralaisen kanssa.

Alivuokrasuhteesta huolimatta päävuokralaisella on vastuu vuokran maksusta ja huoneiston kunnosta. Siinä tapauksessa, ettei alivuokralainen maksa osuuttaan vuokrasta, on puuttuvasta vuokrasta vastuussa päävuokralainen. Alivuokrausta ei ole mahdollista kieltää sopimuksella, vaan lain mukaan vuokralainen saa luovuttaa alivuokrauksena tai muutoin enintään puolet huoneistosta toisen asumiskäyttöön, jollei siitä aiheudu vuokranantajalle huomattavaa haittaa tai häiriötä.

Jälleenvuokrauksesta taas on kyse, jos vuokralainen luovuttaa huoneistosta enemmän kuin puolet. Jälleenvuokraus vaatii vuokranantajan luvan ja siinä ensivuokralainen on sopimuksen osapuolena kahdessa vuokrasuhteessa: ensivuokrasuhteessa ja jälleenvuokrasuhteessa. Jos asunto jälleenvuokrataan ilman vuokranantajan lupaa, on vuokranantajalla välitön purkuoikeus. Ensivuokralaisella on ilmoittamisvelvollisuus sekä omalle vuokranantajalleen että jälleenvuokralaiselle. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa