Minilex - Lakipuhelin

Alivuokraus kesäksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alivuokrasuhteella tarkoitetaan vuokrasuhdetta, joka syntyy, kun vuokralainen luovuttaa osan vuokraamastaan tai muu kuin vuokralainen luovuttaa osan hallitsemastaan huoneistosta toisen käytettäväksi vastiketta vastaan. Alivuokrasuhteen osapuolet ovat alivuokranantaja ja alivuokralainen.

Monesti esimerkiksi opiskelijat saattavat haluta jälleen vuokrata opiskelija-asuntonsa kesän ajaksi, kun ovat asunnostaan väliaikaisesti poissa. Alivuokraukseen ei tarvita huoneenomistajan lupaa silloin, kun alivuokranantaja luovuttaa korkeintaan puolet vuokraamastaan huoneistosta alivuokralaiselle, eikä alivuokrauksesta koidu alkuperäiselle vuokranantajalle huomattavaa häiriötä tai haittaa. Vuokrasopimuksen ehto, jonka mukaan alivuokraus on kielletty, on pätemätön. Toisaalta asunnon omistajan luvalla alivuokraus on mahdollista, vaikka edellytykset eivät täyttyisikään. Jos ensivuokralainen siis haluaa antaa koko asuntonsa tai huoneensa kesän ajaksi vuokralle, tulisi jälleenvuokraukseen saada asunnon omistajan lupa. 

Alivuokrasuhde on alisteinen päävuokrasuhteelle. Mikäli päävuokrasuhde lakkaa, lakkaa myös alivuokrasuhde. Päävuokralaisen on ilmoitettava sekä oma vuokranantajansa että oman vuokrasopimuksensa ehdot kesän ajaksi asunnon vuokraavalle. Omalle vuokranantajalleen alkuperäisen vuokralaisen on ilmoitettava ottamastaan jälleen vuokrasuhteesta ja -vuokralaisesta.

Opiskelijoiden siirryttyä elokuussa 2017 yleisen asumistuen piiriin, vaikuttaa alivuokrasuhteet myös ensivuokralaisen yleisen asumistuen määrään. Näin on ollut jo muiden ryhmien kohdalla ennestään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa