Minilex - Lakipuhelin

Liikkeen luovutus: Työntekijän oikeus irtisanoutua


>> Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 >>

Liikkeen luovutustilanteessa työntekijällä on olemassa erityinen irtisanomisoikeus. Toisin kuin työnantaja, voi työntekijä irtisanoa työsopimuksensa liikkeen luovutuksen perusteella.

Liikkeen luovutuksen yhteydessä työntekijä voi irtisanoa työsopimuksensa päättymään luovutuspäivästä lukien, siis noudattamatta irtisanomisaikaa. Irtisanominen on mahdollista suorittaa tällöin, jos työntekijä on saanut tiedon liikkeen luovutuksesta joko liikkeen luovuttajalta tai luovutuksen saajalta viimeistään kuukautta ennen luovutuspäivää. Jos työntekijä saa tiedon liikkeen luovutuksesta vasta tämän ajan jälkeen, voi hän irtisanoa työsopimuksensa päättymään kuitenkin luovutuspäivänä tai kuukauden kuluessa siitä, kun hän sai tiedon liikkeen luovutuksesta.

Työntekijän erityinen irtisanomisoikeus on voimassa riippumatta työsuhteen kestoajasta ja irtisanomisajasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työntekijä voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen noudattamatta siihen normaalisti kuuluvaa irtisanomisaikaa. Lisäksi määräaikaisissa työsuhteissa olevat työntekijät voivat liikkeen luovutustilanteissa poikkeuksellisesti irtisanoa työsopimuksen.

Liikkeen luovutuksesta huolimatta työntekijällä on normaali oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, mikäli hän näin haluaa. Jos työntekijä irtisanoo työsopimuksen normaalisti, tulee häntä sitovaksi normaali irtisanomisaika.

Emme vastaa vahingoista, joihin näiden tietojen perusteella on ryhdytty tai oltu ryhtymättä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa