Minilex - Lakipuhelin

Toiminnan uudelleenjärjestelystä johtuva irtisanomisperuste

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijän irtisanominen on mahdollista suorittaa myös toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä. Uudelleenjärjestelystä johtuvaa irtisanomisperustetta ei siten voida suoranaisesti luokitella taloudelliseksi eikä tuotannolliseksikaan syyksi. Uudelleenjärjestelyistä johtuva syy voi muodostua esimerkiksi teknologisista, hallinnollisista tai rakenteellisista järjestelyistä, jotka vaikuttavat työnantajayrityksen edellytyksiin tai tapaan toimia. Muun muassa töiden jakaminen toisille työntekijöille voi aiheuttaa irtisanomisperusteen syntymisen, vaikka irtisanotun työntekijän omat tehtävät eivät olleet vähentyneet.

Toiminnan uudelleenjärjestelynä voidaan pitää tietyissä tilanteissa myös alihankintaan tai vuokratyövoimaan siirtymistä. Toiminnan uudelleenjärjestelystä on aiheuduttava työvoiman tarpeen olennaista ja pysyvää vähentymistä. Niinpä myös tilannetta, jossa omistaja, yrittäjä tai toimitusjohtaja lisää työpanostaan, samalla vähentäen työntekijän työtehtäviä, voidaan katsoa töiden uudelleenjärjestelyksi. Muutoksien on kuitenkin aiheutettava todellista muutosta työnantajayrityksen toimintaedellytyksissä, jotta työntekijä voitaisiin irtisanoa uudelleenjärjestelystä johtuvin syin. Sen sijaan perheen jäsenen työntarvetta ei yksistään voi pitää laillisena perusteena työntekijöiden vähentämiselle. Vaikka taloudellinen syy ei olekaan edellytys toiminnan uudelleenjärjestelylle, voi heikko taloudellinen tilanne antaa aihetta uudelleenjärjestelyyn.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]