Minilex - Lakipuhelin

Määräaikaisen työsopimuksen päättäminen ennenaikaisesti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräaikaisen työsopimuksen päättäminen kesken sopimuskauden on mahdollista ainoastaan purkamalla, ellei sopimukseen ole otettu erikseen irtisanomisehtoa. Jos irtisanomisehtoa ei työsopimuksessa ole, niin määräaikainen työsopimus päättyy ilman irtisanomista määräajan päättyessä tai sovitun työn valmistuessa. Kuitenkin viittä vuotta pidemmäksi määräajaksi tehty työsopimus on viiden vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä irtisanottavissa samoin, kuin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Eräissä työsopimuslain määrittelemissä poikkeustapauksissa on mahdollistettu määräaikaisen työsopimuksen irtisanominen myös silloin, kun on kyse lomautuksesta, liikkeen luovutuksesta, konkurssista tai työnantajan kuolemasta.

Jos määräaikainen työsopimus on poikkeuksellisesti irtisanottavissa irtisanomisehdon tai pitkän kestoaikansa vuoksi, niin työsopimuksen irtisanominen tulee toimittaa työsopimuslain irtisanomista koskevien sääntöjen mukaisesti. Näin ollen työnantaja saa irtisanoa työsopimuksen vain asiallisesta ja painavasta syystä, joko työntekijän henkilöön liittyvällä perusteella tai taloudellisella ja tuotannollisella perusteella. Työntekijä saa irtisano työsopimuksensa ilman mitään perustetta.

Työnantaja ja työntekijä voi purkaa työsopimuksen vain erittäin painavasta syystä. Tällaisena syynä voidaan pitää sopijapuolen työsopimuksesta tai laista johtuvien työsuhteeseen olennaisesti vaikuttavien velvoitteiden vakavaa rikkomista tai laiminlyöntiä. Kun työsopimus puretaan, niin työsuhde päättyy välittömästi.

Lisätietoja aiheesta tarjoaa lakipuhelin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]