Minilex - Lakipuhelin

Edunvalvontailmoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Edunvalvontailmoitus tarkoittaa holhousviranomaisena toimivalle Digi- ja väestötietovirastolle tehtävää ilmoitusta siitä, että jonkun henkilön epäillään olevan edunvalvonnan tarpeessa. Ilmoitus voidaan tehdä vaitiolovelvollisuuden estämättä, eli sen voi tehdä esimerkiksi henkilön lääkäri. Edunvalvontailmoitus tulee tehdä sille holhousviranomaiselle, jonka toimialueella ilmoituksen kohteena olevalla henkilöllä on kotikunta. Mikäli ilmoituksen kohteena olevalla henkilöllä ei ole kotikuntaa Suomessa, ilmoitus tehdään sille holhousviranomaiselle, jonka toimialueella henkilö ensisijaisesti oleskelee.

Edunvalvontailmoitus antaa mahdollisuuden ilmoittaa edunvalvonnan tarpeesta myös sellaisten henkilöiden osalta, joilla ei välttämättä ole arkielämässä mukana lähiomaisia, jotka saattaisivat huomata mahdollisen edunvalvonnan tarpeen. Näissä tilanteissa esimerkiksi terveydenhoidon ammattilainen, joka on tekemisissä henkilön kanssa, saattaa huomata, että henkilö ei enää kykene huolehtimaan itseään tai omaisuuttaan koskevista asioista ja voi tällöin tehdä edunvalvontailmoituksen. Ilmoituksen voi toki tehdä myös henkilön lähiomainen tai tuttava, sillä lainsäädäntö ei edunvalvontailmoituksen osalta rajaa sitä, kuka ilmoituksen voi tehdä.

Kun ilmoitus tehdään holhousviranomaiselle, viranomainen alkaa selvittää ilmoituksessa osoitetun henkilön edunvalvonnan tarvetta. Mikäli holhousviranomainen tulee ilmoituksen johdosta ja omien selvitystensä jälkeen siihen johtopäätökseen, että henkilö on edunvalvonnan tarpeessa, holhousviranomainen tekee käräjäoikeudelle hakemuksen edunvalvonnasta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]