Minilex - Lakipuhelin

Edunvalvonnan tilintarkastus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osana edunvalvojan toiminnan valvontaa Digi- ja väestötietovirasto yleisenä holhousviranomaisena tekee tilintarkastusta. Tarkastus tapahtuu vuositilin tai muun tilikauden jälkeen ja se liittyy päämiehen varojen käyttöön ja tilikauden tapahtumiin.

Vuositilin tai edunvalvonnan päätöstilin yhteydessä on holhousviranomaiselle luovutettava tilintarkastukseen liittyvät tarpeelliset tositteet. Kun holhousviranomainen, eli Digi- ja väestötietovirasto, on saanut edunvalvojalta vuositilin tai päätöstilin, täytyy viraston viipymättä tarkastaa, miten edunvalvoja on päämiehen omaisuutta hoitanut. Holhousviranomainen tarkastaa myös sen, onko tili laadittu oikein ja onko edunvalvoja antanut päämiehen käyttöön kohtuullisena pidetyt käyttövarat.

Kun edunvalvoja on toimittanut holhousviranomaiselle päätöstilin ja viranomainen on sen tarkastanut, täytyy holhousviranomaisen ilmoittaa tiliin liittyvät huomautuksensa sille henkilölle, jolla on oikeus omaisuuden vastaanottamiseen. Huomautusten lisäksi holhousviranomainen luovuttaa samalla jäljennöksen päätöstilistä.

Tilintarkastamiseen ja sen antamiseen liittyvistä asioista on voitu tehdä merkinnät holhousasioiden rekisteriin, jonka avulla esimerkiksi valvotaan edunvalvojien toimintaa. Näitä merkintöjä ei kuitenkaan ole pakko rekisteriin merkitä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]