Minilex - Lakipuhelin

Edunvalvonta todistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Edunvalvonta on holhoustoimintaa, jonka tarkoituksena on valvoa niiden henkilöiden etua ja oikeutta, jotka eivät vajaavaltaisuuden, sairauden, poissaolon, tai muun syyn vuoksi voi itse pitää huolta (taloudellisista) asioistaan.

Edunvalvonta voi käynnistyä henkilön oman ilmoituksen tai toisen henkilön hakemuksen perusteella. Digi- ja väestötietoviraston nettisivuilta on mahdollista tulostaa ”hakemus edunvalvojan määräämiseksi”- lomake, jota käytetään, kun hakija pyytää itselleen määrättäväksi edunvalvojaa. Jos halutaan hakea edunvalvojaa muulle henkilölle, käytetään lomaketta ”ilmoitus edunvalvonnan tarpeesta olevasta henkilöstä”.

Päätös edunvalvonnan määräämisestä tehdään lääkärinlausunnon ja edunvalvontaan esitetyn henkilön kuulemisen perusteella.

Holhousviranomainen voi määrätä edunvalvojan, jos henkilö on itse hakenut edunvalvojan määräämistä ja hakija kykenee ymmärtämään asian merkityksen. Muissa tapauksissa holhousviranomainen tekee tuomioistuimelle hakemuksen edunvalvojan määräämiseksi. 

Edunvalvojana toimiva voi pyytää Digi- ja väestötietoviraston nettisivuilta todistusta toimimisestaan edunvalvojana. Tällaista todistusta edunvalvoja voi tarvita hoitaakseen tehtäviään ulkomailla. Todistus maksaa 25 euroa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa