- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Edunvalvojan määrää holhousviranomainen eli Digi- ja väestötietovirasto tai käräjäoikeus. Kirjallisen hakemuksen edunvalvojan määräämiseksi voi tehdä edunvalvontaan ehdotettu itse huomatessaan, ettei kykene enää hoitamaan asioitaan tai ajamaan etujaan. Myös toinen henkilö, esimerkiksi läheinen tai sosiaaliviranomainen voi tehdä holhousviranomaiselle ilmoituksen edunvalvonnan tarpeesta. Sanaa anomus hakemuksesta ei käytetä.
Mikäli edunvalvojan määrääminen on tarpeen, holhousviranomainen voi itse määrätä edunvalvojan, jos henkilö on hakenut edunvalvojan määräämistä holhousviranomaiselta, kykenee ymmärtämään asian merkityksen ja pyytää, että tietty henkilö määrättäisiin hänen edunvalvojakseen. Mikäli toinen henkilö on tehnyt ilmoituksen edunvalvonnan tarpeesta, holhousviranomainen tekee tuomioistuimelle hakemuksen edunvalvojan määräämiseksi, mikäli sille on tarvetta.
Ilmoituslomake ja hakemuslomake edunvalvontaan löytyvät Digi- ja väestötietoviraston sivuilta. Virasto myös neuvoo ja opastaa menettelytavoissa edunvalvojan saamiseksi.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.