voiko työntekijä joutua korvaamaan vahingon jossa sähkötöiden yhteydessä sattui kytkentä virhe joka aiheutti kuluttajille vahinkoa. Vahinko sattui kun vanha järjestelmä oli erilainen kuin aikaisemmin oli ollut eikä tietoa siitä ollut. Olisi ollut kuitenkin mahdollista tarkistaa järjestelmä mutta vastaan ei ollut tullut koskaan aikaisemmin erilaista järjestelmää eikä siitä ollut mainittu aijemmin, niin se jäi tekemättä. Kytkentää ei voitu tarkistaa kytkennän jälkeen koska se olisi ollut työturvallisesti mahdotonta koska sähkönsaanti oli järjestetty toista kautta ja siitä johtuen ainut testaus paikka oli liian lähellä jännitettä. Virhe huomattiin ja korjattiin välittömästi mutta vahinkoa oli ehtinyt syntymään. Täyttääkö tämä törkeän huolimattomuuden piirteet jolloin vastuu olisi työntekijän.

1 vastaus


Minilex

Nainen

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Isännänvastuun mukaisesti työnantaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka työntekijä virheellään tai laiminlyönnillään työssään aiheuttaa. Kuitenkaan tämän isännänvastuun piiriin eivät kuulu sellaiset teot, jotka poikkeavat tavallisesta työntekijän tehtäviin kuuluvasta toiminnastaan ja jotka ei ole aiheutettu työaikana.

Vahingonkorvauslain mukaan taas vahingosta, jonka työntekijä työssään virheellään tai laiminlyönnillään aiheuttaa, hän on velvollinen korvaamaan määrän, joka harkitaan kohtuulliseksi. Kohtuullisuuden arvioinnissa otetaan huomioon vahingon suuruus, teon laatu, vahingon aiheuttajan asema, vahingon kärsineen tarve sekä muut olosuhteet. Mikäli vahinko o aiheutettu lievällä huolimattomuudelle, ei vahingonkorvausta tuomita työntekijälle.

Lieväksi huolimattomuudeksi voidaan katsoa menettely, jossa työntekijä ei ole voinut pitää varmana vahingon aiheutumista ja huolimattomuus on ollut vain vähäistä ja lievällä tasolla moitittavaa. Oliko teitä perehdytetty järjestelmästä eli olitteko voineet pitää vahingon aiheutumista varmana? On hyvä huomata, että työntekijän vastuu, mikäli virheellä tai laiminlyönnillä työssä aiheutettu vahinko on aiheutettu huolimattomuudella, arvioidaan kohtuulliseen määrään. Huolimattomuuden arvioinnissa otetaan tapauksen yksilölliset olosuhteet huomioon.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä lakipuhelimeen!

Mukavaa päivää!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »