Teimme suullisen sopimuksen 12 vuotta sitten naapurin kanssa, että saamme tasoittaa nurmikko alueen naapurin puolelle. Yritimme ostaa maapalstaa, mutta naapuri sanoi, että saamme käyttää sitä joutomaata ja risukkoa ilmaiseksi, jotta pysyy nätimmässä kunnossa. Maalla kasvaa nyt nurmikkoa ja 12 vuotta vanha kuusiaita.
Nyt tämän maapalstan käyttäminen onkin naapurin mielestä laitonta. Minusta on tehty jopa rikosilmoitus asian suhteen.
Minulla on muutama todistaja, jotka ovat kuulleet tämän naapurin lupauksen saada käyttää maa-aluetta ihan vapaasti.
Niinpä kysynkin Sinulta miten heikoilla olen tässä tilanteessa?
Tonttini rajamerkinnöistä ei ole mitään tietoa eikä niitä löydy mistään. Edes Maanmittauslaitos ei ollut ihan varma missä nämä merkit sijaitsevat.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450


Hei

Sopimuksenne on teoriassa pätevä, vaikka se ei olekaan kirjallinen ja se on tehty 12 vuotta sitten. Jos kuitenkin haluat vedota sopimukseen, sinun täytyy näyttää toteen sen olemassaolo. Tässä voi olla hyötyä mainitsemistasi todistajista.

On kuitenkin huomioitava, että 12 vuoden kuluessa sopimukseen liittyvät olosuhteet ovat voineet muuttua huomattavasti sopimuksen tekohetkeen nähden. Voi olla esimerkiksi niin, että sopimuksenne johtaa naapurin kannalta kohtuuttomaan lopputulokseen. Tällöin voi olla perusteltua katsoa, että naapurilla on oikeus päättää sopimus.

Lisäksi on huomioitava, että jos toimintasi rikkoo lain pakottavia säännöksiä tai se täyttää jonkin rikoksen tunnusmerkistön, et voi vapautua vastuusta vetoamalla tekemäänne sopimukseen. Siinä tapauksessa naapurisi voi sopimuksestanne huolimatta kieltää maa-alueen käyttämisen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »