Yrityksemme on rasitettu lämpötoimitusvelvoitteella (sopimus). Sopimuksen tekstin kohteena on kiinteistö ”aaa-aaa-a-aaa tila A”. Kiinteistöä ”aaa-aaa-a-aaa tila A” ei ole enää olemassa. Kiinteistörekisteriotteen mukaan, se on kiinteistön ”bbb-bbb-b-bbb Asema” osa (yhdistetty toiseen tilaan). Kiinteistöinsinöörin mielestä, kyseessä ei ole vain kiinteistötunnuksen tai nimen muutos, vaan uuden kiinteistön muodostuminen. Näin olleen, kiinteistö ”bbb-bbb-b-bbb Asema” ei ole samaa, kun sopimuksen kohteena oleva kiinteistö ”aaa-aaa-a-aaa tila A”. Voiko väittää, että kun sopimuksen kohde on lakkautettu, niin sopimus päättyy. Anteeksi "runouttani".

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

lämpösopimuksen tosiasiallinen sisältö lienee se, että lämpöä toimitetaan tiettyyn rakennukseen, joka kiinteistöllä sijaitsee. Tässä tapauksessa kiinteistöjaotus on siis muuttunut. Mutta jos sen jälkeenkin lämpöä toimitetaan samaan rakennukseen ja jokseenkin saman verran kuin ennenkin, muutos ei vaikuta lämpösopimukseen. Eihän se lisää yrityksen rasitusta.

Kun arvioidaan, lakkauttaako jokin olosuhteiden muutos sopimuksen, kannattaa muistaa myös, että sopimus voi muuttua ns. hiljaisesti. Niin tapahtuu, jos osapuolet pitkään ja vakiintuneesti noudattavat tietynlaista käytäntöä, joka jossain määrin poikkeaa alkuperäisestä sopimuksesta. Sopimuksen osapuoli tulee sidotuksi käytäntöön, jonka hyväksyy vakiintuneella toiminnallaan.

Uuden kiinteistön muodostaminen ei siis poista lämpösopimuksen pätevyyttä. Sitä paitsi, jos lämpötoimituksia jatkettiin sen jälkeenkin, katsotaan yrityksen hiljaisesti hyväksyneen muutoksen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »