Voiko asianajaja kieltää ottamasta yhteyttä riita-asian toiseen osapuoleen? Jos voi, mihin lakipykälään tällainen kielto perustuu? Kyseessä on asunto-kauppa, jossa uuden asukkaan asianajaja on ottanut yhteyttä myyjiin, koskien talon rakenteissa oleviin ongelmiin. Myyjä ei ole ollut aikaisemmin missään yhteydessä kaupanteon jälkeen ostajiin.

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Antamiesi tietojen perusteella jää epäselväksi, koskeeko asianajajan määräämä kielto vastapuolta vai vastapuolen asianajajaa.

Lähestymiskieltoa voi hakea jokainen, joka tuntee itsensä toisen uhkaamaksi tai häiritsemäksi. Myös syyttäjä-, poliisi- ja sosiaaliviranomainen voi hakea kiellon määräämistä, jos uhattu henkilö ei pysty sitä itse tekemään. Tämä perustuu lähestymiskiellosta annetun lain 5 §:ään. Näin ollen asianajaja ei ole lain mukaan oikeutettu hakemaan lähestymiskieltoa kenenkään toisen puolesta.

Sen sijaan vastapuolen käyttäessä oikeudellista avustajaa, asianajaja ei saa ilman erityistä perustetta olla yhteydessä suoraan vastapuoleen ilman vastapuolen avustajan suostumusta. Tämä on hyvää asianajotapaa koskevien ohjeiden vastaista. Tällöin vastapuolen asianajaja voi siis kieltää toisen asianajajan yhteydenpidon suoraan vastapuoleen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]