11-vuotiaan poikamme koulussa on käytössä koulun omistuksessa olevat ipadit. Jokaisella oppilaalla on oma henkilökohtainen ipad. Olemme allekirjoittaneet seuraavankaltaisen sopimuksen:
http://snor.fi/wp-content/uploads/2014/01/Sitoumus-iPad-Savonlinnan-norssi.pdf
Pojaltamme rikkoutui padin lasi kotimatkalla vahingossa. Hän oli ottanut padin repustaan kyykyssä ollessaan ja padi oli tipahtanut repun kautta maahan. Padissa ei ollut suojakuorta, koska suojakuoret olivat osoittautuneet huonolaatuisiksi ja koulu oli kerännyt ne pois eikä ole hommannut vastaavaa tilalle. Padi oli sille varatussa pahvilaatikossa ja hankala sieltä ottaa. Koulun mielestä meidän tulee korvata padin lasi, vaikka tapahtuma oli vahinko.

1 vastaus


1 vastausta

Sopimuksenne mukaan vanhemmat vastaavat aiheutuneista vahingoista vahingonkorauslain mukaisesti, mistä seuraa se, että kaikki oppilaan i-padille aiheuttamat vahingot riippumatta niiden aiheuttamisen tahallisuudesta tulevat teidän korvattavaksenne. Kuitenkin vahingonkorvauslain mukaan sellaisen vahingon, jonka alaikäinen on aiheuttanut tulee korvata ainoastaan siinä määrin kuin katsotaan kohtuulliseksi vahingonaiheuttajan, eli lapsen ikää, kehitystaso, vahingon laatu ja korvausvastuun suuruus huomioon ottaen.

Toisin sanoen, ahingonkorvausvastuu ei alaikäisen aiheuttaessa vahingon tule kattamaan kokonaisuudessa vahingoittuneen esineen arvoa. Vahingonkorvauksen kohtuullistaminen voi kuitenkin tapahtua ainoastaan oikeusteitse, mikäli koulu ei suostu neuvottelemaan korvausvastuuta pienemmäksi.

Kokonaan tuskin pystytte vahingonkorvausvastuuta välttämään huolimatta siitä, että teko ei ollut tahallinen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »