Hei, onko oleellista, että jokaisella osapuolella olisi sisällöstä identiteettinen sopimuskappale. Jos osapuoli huomaa, että toisen tekstissä on muutoksia tai lisäyksiä, joita ei löydy omassa kappaleessa, niin miten se vaikuttaa? Voiko vaatia, että jos ei ole kahta samanlaista sopimustekstiä, niin sopimustakaan ei ole?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi,

Lähtökohtana voidaan pitää sopimuksen muotovapautta, jollei laissa muutoin ole määritelty. Tällaisia erityistapauksia, joissa sopimuksessa tulee ilmetä tietyt seikat ovat esimerkiksi kiinteistökaupat. Kysymyksestä ei käy ilmi sopimuksen kohteena oleva esine. Tästä syystä on vaikea määritellä onko tapahtunut muotovirhe.

Toisena lähtökohtana voidaan kuitenkin pitää myös vilpittömässä mielessä toimimista. Mikäli toinen osapuoli on lisännyt vaatimuksia tai muutoin muuttanut omaa kappalettaan sopimuksesta, voidaan tämän vilpitöntä mieltä epäillä. Voidaan myös todeta, että kahta sisällöltään erilaista asiakirjaa voidaan pitää kahtena erillisenä sopimuksena. Asiasta kannattaisi keskustella lakimiehen kanssa tuoden kaikki tapauksen yksityiskohdat esille. Näin asiassa voidaan varmistua esimerkiksi mihin seikkaan kannattaa vedota sopimuksen pätemättömyyttä määritellessä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]