Yrityksen X ja Y välillä löytyy vanha sopimus, josta yritys Y ei enää muista. PRH:n tietojen mukaan, yrityksellä Y, joka oli kaksi vuotta selvitystilassa, on vireillä purku, ei enää toimintaa.
Mitä tapahtuu sopimukselle, kun yritys Y poistetaan PRH:n rekisteristä?

1 vastaus


1 vastausta

Kun yritys puretaan, ei se luonnollisesti voi enää vastata sopimuksistaan. Kuitenkin purkua myös tässä tapauksessa edeltänyt selvitystila on oikea aika huolehtia suorittamattomista veloista. Myös sopimus usein sisältää velvoitteita molemmille osapuolille sekä ehtoja siitä, mitä seurauksia velvollisuuksiaan täyttämättä jättäneelle osapuolelle seuraa. Tällöin yritystä Y kohtaan voidaan sopimuksen perusteella kohdistaa ainakin sopimusperusteinen vahingonkorvausvelvollisuus.

On kuitenkin mahdotonta sanoa sopimuksen yksityiskohtia tuntematta, että onko kyseinen vahingonkorvausvelvollisuus sopimuksen perusteella olemassa ja jos on, niin onko velka kuitenkin esimerkiksi ajan kulumisen perusteella vanhentunut. Velka voi vanhentua jos sitä ei määräajan kuluessa, eli yleensä kolmen vuoden kuluessa maksuvelvollisuuden alkamisesta vaadita maksettavaksi tai siitä muutenkaan muistuteta. Riippuu kuitenkin sopimusehdoista, että mitä vanhenemisaikaa sovelletaan.

Usein kuitenkin esimerkiksi sopimukseen perustuva salassapitovelvollisuus säilyy myös sopimuksen muilta osin lakattua tai osapuoltenkin lopettaessa toimintaansa määräajan sopimuksen päättymisen jälkeen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »