Sopimus oli tehty suppeassa muodossa, koska molemmat osapuolet pitävät sopimuksen tilapäiseksi. Sopimuksen päättämisajankohtana oli tietty tapahtuma, jonka päivämäärä ei ollut tiedossa. Onko sopimus siis määräaikainen, vaikka tekstissä ei ole kirjallista ehtoa? Riittaako, jos sopimuksen laatijapuoli ja toinen osapuoli kahdesti julkisesti ja todistettavasti vahvistivat sopimuksen tarkoituksena olla tilapäinen sopimus?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Sopimusvapaus tarkoittaa sitä, että sopimuksen osapuolet voivat vapaasti sopia sopimuksen ehdoista, sen tarkoituksesta ja muista olennaisesta ja epäolennaisista ehdoista. Olennaista sopimuksen kannalta on sopimusosapuolten tarkoitus. Vaikka sopimuksessa olisi kirjallinen ehto, ei sitä noudateta, jos se ei vastaa osapuolten tarkoitusta. Muotovapaus tarkoittaa sitä, että suullinen ehto on yhtä pätevä kuin kirjallinen. Kirjallista sopimusta voidaan myös täydentää suullisilla ehdoilla. Suurimmassa osassa sopimuksia on muotovapaus, ja vain tietynlaisissa sopimuksissa (esim. kiinteistön kauppa) on lain mukaan pakko noudattaa kirjallista muotoa.

Kun olette sopineet sopimuksen päättymisajankohdaksi tietyn tapahtuman, on tämä tapahtuma määräaikaisen sopimuksenne päättymishetki. Sopimus voi olla sillä tavalla ehdollinen, että ehdon täyttyminen (päättymisajankohta) jää riippumaan tulevista olosuhteista (päivämäärästä). Ei siis haittaa, että sopimuksessanne ei ole kirjallista ehtoa asiasta, sillä olette suullisesti sopineet asiasta. Ei haittaa myöskään, että päivämäärä ei ollut tiedossa sopimusta tehtäessä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »