Ostin toiminimeä käyttävältä henkilöltä vuoden valmennussuhteen (kunto-ja ravinto-ohjelma). Sopimuksen teimme sähköpostitse.4 kk:n jälkeen halusin purkaa sopimuksen,mutta palvelun myyjä ei tähän suostunut. Sopimuksessa ei ole mainintaa irtisanomisajasta tms. tai että se vuosi olisi sitova. Sovimme ainoastaan siitä,että maksan valmennuksen 2 kuukauden erissä.Muuttunut elämäntilanteeni ei ollut hänen mielestään tarpeeksi pätevä syy kaupan purkuun,mutta esim. vaikea sairaus olisi ollut. Tästä ei sopimuksessa mitään merkintää. Onko minulla oikeus päättää valmennus vai voiko myyjä vaatia minulta koko vuoden maksua? Sopimuksessa lukee minun osaltani vain "aloitetaan vuosivalmennus ja maksan 2 kk erissä". Myyjältä ei mitään Infoa irtisanomisajasta ym. sähköpostiviesteissä.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Lähtökohtaisesti Suomen sopimusoikeudessa vallitsee irtisanomisvapaus eli jos kestosopimusta ei ole sovittu määräaikaiseksi eikä sitä voida poikkeuksellisesti tulkita tarkoitetun pysyvästi voimassa olevaksi, se on milloin tahansa sopijapuolen irtisanottavissa. Sen sijaan määräaikainen sopimus ei ole irtisanottavissa kesken sopimuskauden, ellei laista tai sopimuksesta nimenomaisesti muuta johdu. Koska tapauksessa on sovittu "vuosivalmennuksesta", se voitaisiin katsoa vuoden määräaikaiseksi sopimukseksi, jota ei siis voitaisi irtisanoa. Määräaikainen sopimuskin voidaan purkaa, mutta se vaatisi toisen osapuolen ollennaista sopimusrikkomusta.
Olosuhteiden raju ja ennakoimaton muutos voi kuitenkin johtaa siihen, että sopimuksen määräaikaisuutta voidaan sovitella oikeustoimilain 36§:n mukaan tai tässä tapauksessa myös kuluttajasuojalain 4 luvun 1§:n mukaan. Sovittelussa sopimukseen voitaisiin sisällyttää myös irtisanomisoikeus. Tällaisen sovittelun kynnystä on kuitenkin pidetty korkeana. Sovitteluväitteen esittäminen johtaa todennäköisesti myös kalliiseen tuomioistuinprosessiin.
Tapauksessa siis voitaisiin katsoa, että on syntynyt määräaikainen sopimus, joka ei ole irtisanottavissa. Elämäntilanteen muutoksen suuruudesta riippuen sopimuksen sovittelu voisi olla mahdollista. Kannattavinta olisi kuitenkin yrittää pyrkiä ensin sovintoon elinkeinoharjoittajan kanssa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »