Polkupyöräni varastettiin kaksi kuukautta sitten ja nyt pyörä löytyi ja varas jäi kiinni. Pyörä oli hyvässä kunnossa, mutta voinko vaatia varkaalta vahingonkorvauksia, koska jouduin käyttämään maksullista julkista liikennettä tuona aikana?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi,

Rikoksen uhrille voidaan maksaa korvausta rikoksella aiheutetusta henkilövahingosta, kärsimyksestä, esinevahingosta ja taloudellisesta vahingosta.

Esine- ja taloudellisesta vahingosta voidaan suorittaa korvausta vain erityisillä edellytyksillä. Esinevahinko voidaan korvata, jos se on määrältään huomattava
ja vahingon syntymiseen on vaikuttanut vahinkoa kärsineen iästä, sairaudesta, vammasta tai muusta sellaisesta syystä johtunut avuttomuus. Harkinnassa otetaan myös huomioon vahinkoa kärsineen taloudelliset ja muut olosuhteet. Korvausta voidaan samoin edellytyksin suorittaa myös sellaisesta taloudellisesta vahingosta, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon. Taloudellisen vahingon on siis oltava huomattava.

Korvauksen myöntää ja suorittaa Valtiokonttori. Korvausta on haettava kirjallisesti kolmen vuoden kuluessa siitä, kun korvausasiassa annettiin lainvoimaiseksi tullut tuomio, tai, jos asiaa ei ole käsitelty tuomioistuimessa, kymmenen vuoden kuluessa rikoksen tekemisestä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »