Soitin Elisan asiakaspalveluun ja tilasin itselleni laajakaistan kotiin. Laki sanoo, että asiakkaalle pitää puhelun aikana ilmoittaa määräaikaisen sopimuskauden kokonaishinta. Minulle tuota kokonaishintaa määräaikaisuuden ajalta ei kerrottu puhelimessa. Olenko oikeutettu saamaan kyseisen palvelun ilmaiseksi koko sopimuskauden ajaksi? Näin menetellään ainakin DNA:lla ja sanovat tuon perustuvan lakiin.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuluttajansuojalain mukaan asiakkaalle on puhelinmyynnissä kerrottava muun muassa tilauksen sisältö ja kokonaishinta veroineen taikka, jos täsmällistä hintaa ei hyödykkeen luonteen takia kohtuudella voida laskea etukäteen, hinnan määräytymisen perusteet, sekä kestosopimuksen kokonaiskustannukset kuukausittain ja laskutusjaksolta. Muut lain mukaan annettavat ennakkotiedot voidaan antaa ohjaamalla kuluttaja esimerkiksi verkkosivuille, josta tiedot on saatavissa. Sen näyttäminen, että vaaditut tiedot on annettu tai asetettu kuluttajan saataville, on yrityksen vastuulla.

Kuluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa kyseisiä kustannuksia, jos elinkeinonharjoittaja ei ole antanut ennen sopimuksen tekemistä kuluttajalle tietoa kulutushyödykkeen kokonaishinnasta veroineen tai hinnan määräytymisen perusteista. Maksuttomuuden perusteena ei kuitenkaan laissa mainita kestosopimuksen kuukausittaisten ja laskutusjaksoisten kokonaiskustannusten mainitsematta jättämistä, jos tieto kokonaishinnasta on annettu. Maksuttomuus riippuu näin ollen käsittääkseni siitä, onko tiedot kokonaiskustannuksista tai niiden määräytymisen perusteista annettu. Täyden varmuuden saamiseksi olisin kuitenkin sinuna yhteydessä Elisaan, sillä heidän omat ehtonsa ja käytäntönsä voivat laista poiketen vaatia tiedon antamista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »