Sain Adultia nimisestä paikasta postia joka haluaa minulta 600€ summan koska olen heidän mielestään ladannut aikuisviihdettä netistä, kirjeessä oli mainuttu elokuva, IP-osoite,pvämäärä ja kellonaika. Jos ajatellaan hypoteettisesti että nuo tiedot sattuisivat pitämään paikkansa niin kuinka heikoilla jäillä kirjeen vastaanottaja sattuisi olemaan ? Siis jos nyt tiedot sattuisi pitämään paikkansa tuntuu aikas kohtuuttomalta korvaukselta.... näin sivullisesta.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kyseisiin tekijänoikeuskirjetapauksiin on erittäin hankalaa antaa yksiselitteistä vastausta. Mikäli kirjeen saanut taho ei ole laittomasti ladannut ja jakanut kyseistä teosta, ei hän myöskään ole velvollinen maksamaan vaadittua korvausta. Mikäli tekijänoikeusrikkomus on kuitenkin tapahtunut, asia on hieman monimutkaisempi. 600 euron korvaus yhdestä elokuvasta vaikuttaa erittäin kohtuuttomalta, ottaen huomioon markkinaoikeuden päätöksen, jossa kohtuulliseksi summaksi yksittäisen elokuvan osalta määriteltiin 100 euroa. Suurin riski tapauksessa on toki käräjille haastetuksi joutuminen, jossa 100 euron korvaus 600 euron sijaan ei hirveästi lämmitä oikeudenkäyntikulujen noustessa mahdollisesti jopa tuhansiin euroihin, ja tämä siis mikäli rikkomus voidaan näyttää toteen.

Mahdolliset jatkotoimenpiteet riippuvat näin ollen siitä, pitääkö kirjeessä esitetyt väitteet paikkaansa. Mikäli rikkomus on tapahtunut, kirjeen saanut on vastuussa toimistaan. Kirjeisiin voi toki haasteen riskillä olla vastaamatta, vaikkakaan Adultia ei tietääkseni ole nostanut tapauksissa haasteita lukuisten kirjeiden lähettämisestä huolimatta. Toinen vaihtoehto on neuvotteluiden käyminen yhtiön kanssa, jolla korvaussummaa voidaan pyrkiä kohtuullistamaan. Neuvotteluissa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi lakimiestä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »