Kumman korvattavaksi lain mukaan kuuluu auton korjaus kulut kun autoon tulee mekaaninen vika esim jarrut lakkaavat toimimasta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

asiassa pitäisi tietää ensinnäkin, onko auto vuokrattu autovuokraamosta, vai onko se lainattu epämuodollisesti ”tuttujen kesken”. Jos auto on vuokraamon, asiaan sovelletaan Suomen autovuokraamojen liiton yleisiä vuokrausehtoja. Niiden mukaan vuokraaja lähtökohtaisesti korvaa vuokra-aikana autoa kohdanneet vahingot; kuitenkin omavastuu yleensä määrää korvauksen ylärajan.

Mutta vuokrausehdoissa määrätään myös, että vuokraamo vastaa auton teknisestä viasta, joka ei johdu vuokraajan virheestä tai huolimattomuudesta. Vuokraamon vastuu edellyttää myös, että vuokraaja välittömästi ilmoittaa sille viasta.

Jos auto on epämuodollisesti lainattu eikä vikojen korvaamisesta ole sovittu, asiaan sovelletaan vahingonkorvauslakia. Lain mukaan omistajalle pitää korvata se vahinko, jonka tekijä aiheuttaa tahallaan tai tuottamuksesta. Tuottamus tarkoittaa moitittavaa huolimattomuutta. Auton käyttäjän siis pitää korvata korjauskulut, jos jarruvika johtuu hänen huolimattomuudestaan. Ellei tästä ole näyttöä, korjauskulut jäävät omistajan kontolle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »