Jäin auton alle suojatiellä, missä ei ollut liikennevaloja. Kuskia syytetään törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Minulla murtui rintaranka kahdesta eri kohtaa sekä varvas ja korva halkesi puolesta välistä yös ja tikattiin. Sairaalassa olin n. viikon. Kuinka paljon on kohtuullinen maksupyyntö kivusta ja särystä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

korvaussummista on julkaistu kaksikin soveltuvaa ohjetta: Henkilövahinkoasian neuvottelukunnan suositukset, sekä Liikennevahinkolautakunnan korvausnormit. Molemmat perustuvat oikeuskäytännöstä tehtyihin tilastoihin. Niistä saa siis tietoa kunkin vahingon tavanomaisista korvauksista. Ohjeet eivät velvoita, mutta käytännössä niillä on merkitystä.

Teidän vammoistanne merkittävin oli rintarangan murtuma. Liikennevahinkolautakunnan asteikolla se lienee tyypin 3 ns. lievää vaikeampi vamma, joka vaatii 1-3 viikkoa sairaalahoitoa ja muutaman kuukauden toipumisajan. Ohje suosittelee sellaisen kivusta ja särystä noin 1200 - 3800 euron korvausta. Koska saitte vammoja myös varpaaseen ja korvaan, oikeudenmukainen korvaus luultavasti olisi asteikon yläpäästä.

Henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan suositukset erittelevät vammat huolellisemmin. Sen mukaan rintarangan nikaman murtumasta kipu- ja särkykorvauksen tulisi olla noin 1500 – 4000 euroa. (Mikäli murtuma on ollut vaikea ja vaatinut leikkausta, suositellaan noin kaksinkertaista korvausta.) Neuvottelukunnan tilastojen mukaan korvaus on tavallisesti noin 2000 – 4500 euroa. (Näissä suosituksissa korvaukset ovat keskimäärin hieman korkeampia kuin Liikennevahinkolautakunnan papereissa. Syynä lienee se, että liikennevahingot ovat harvoin tahallisia.)

Suositusten perusteella voitte vaatia muutaman tuhannen euron korvausta kivusta ja särystä. Jos murtumasta on aiheutunut pysyvää haittaa, korvaus on luonnollisesti korkeampi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »