Olemme tehneet reklamaatioilmoituksen urakoitsijalle talomme julkisivurappauksen epäonnistumisesta. Urakoitisja lähetti meille sovintotarjouksen, joka perustui mielestämme virheellisiin argumentteihin. Ilmoitimme, että emme hyväksy tarjousta. Urakoitsijan palkkaama lakimies lähetti meille viestin, jossa hän ilmoitti, että sovintotajous ei ole enää voimassa ja yhtiö kiistää kaikki ko utakkaan liittyvät vaatimukset. Lakimies esittää vaateen yhtiötä edustavan tahon läsnäolosta kaikissa talomme tarkastuksissa ja että he saavat tehdä omia tarkastuksiaan pelkästään ilmoittamalla tilaajalle etukäteen. Onko tämä lainmukaista? Me emme ole tällä hetkellä esittäneet mitään vaateita vielä yhtiölle, vaan haluamme pyytää asiantuntijalausunnon puolueettomalta ammattilaiselta.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi. Reklamaatiotilanteessa tuotteen tai palvelun myyjälle on varattava riittävä mahdollisuus tutustua virheeseen. Tämä on tärkeää, jotta myyjä voi muodostaa käsityksen virheen laadusta ja mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä. Urakoitsijalle täytyy siis antaa riittävissä määrin mahdollisuus tutustua virheeseen ja sen laatuun.

Teillä on luonnollisesti oikeus teettää omaisuuteenne sellaisia tarkastuksia kuin itse haluatte ja kenellä haluatte. Myyjän yhtiön edustajalla ei ole oikeutta olla kustantamassanne tarkastuksessa läsnä, jos ette niin halua.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »