Uusioperheen 10v ja 13v lapset tehneet ilkivaltaa ja polttaneet 70luvun 50m2 kesämökin(hirsinen,lautavuoraus).Toisen lapsen korvaussummasta osan korvaa kotivakuutuksen vastuuvakuutus, toisella pojalla ei vakuutuksia joka korvaisi."Uhrin" pyytämä korvaussumma lähes 100tht rakentamiskustannuksista ja irtaimistosta.Onko kannattavampaa poikien takia selvittää asia oikeuden kautta, jolloin korvaussumma olisi poikia kohtaan kohtuullinen?Kenelläkään vanhemmalla ei ole mahdollisuuksia maksaa näin suuria korvauksia (omat asuntolainat ja isot perheet), joten pojat joutuvat aikanaan itse maksumiehiksi kun alkavat tienaamaan. Miten olisi järkevin tapa menetellä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Vahingonkorvauslain mukaan se, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on pääsääntöisesti velvollinen korvaamaan vahingon. Vahingonkorvausta voidaan tietyissä tilanteissa tiettyjen olosuhteiden vallitessa sovitella.

Niissä tilanteissa, joissa vahingonaiheuttaja on alle kahdeksantoista vuotta, hän on velvollinen korvaamaan vahingosta määrän, joka hänen ikäänsä ja kehitystasoonsa, teon laatuun, vahingonaiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusoloihin sekä muihin olosuhteisiin katsoen harkitaan kohtuulliseksi.

Suosittelen asian viemistä tuomioistuimeen ja asian selvittämistä oikeudessa. Kun tuomioistuin tutkii asian, asia tulee kunnolla ja lainmukaisesti selvitetyksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »