Jos on tehty tienhoitosopimus, jonka voimassaoloajaksi on merkitty kaksi vuotta mutta jonka urakoitsija (eli työn suorittaja) haluaisikin päättää jo yhden vuoden jälkeen, millä ehdoilla/tavoilla se on mahdollista, kun sopimuksessa ei ole ollenkaan purkupykälää?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Sopimusoikeuden yleisiin periaatteisiin kuuluu sopimuksen sitovuus osapuolia kohtaan. Sopimuksen purkaminen on mahdollista ainoastaan sopimusrikkomustilanteessa. Sopimuksen purkaminen edellyttää kuitenkin olennaista sopimusrikkomusta. Yleensä kyse on vastapuolen suorituksessa olevasta vakavasta virheestä tai merkittävästä viivästyksestä, jonka johdosta sopimuksen voimassaoloa ei voida pitää enää toisen osapuolen kannalta kohtuullisena. Sopimusosapuoli ei voi halutessaan purkaa sopimusta, jos vastapuoli täyttää omat sopimusvelvoitteensa, eikä sopimuksen purkamiseen ole muita syitä. Sopimuksen purkaminen edellyttää siis pätevää ja perusteltua syytä.

Osapuolen on vedottava sopimuksen purkamiseen oikeuttavaan sopimusrikkomukseen kohtuullisen ajan kuluessa, jotta hän ei menetä purkuoikeutta. Jos sen sijaan sopimuksen osapuoli purkaa sopimuksen ilman hyväksyttävää syytä, voi osapuoli joutua suorittamaan vahingonkorvausta toiselle osapuolelle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »