Hei, poikani oli kuskina kaverilleen Auto madallettu BMW. Autonomistaja pyysi viemään kaverinsa kotin. Kyydissä oli omistajan lisäkso kalsi muuta.Matkalla autosta hajosi öljypohja hiekkatiellä olleeseen kiveen. Poikani ei osannut sitä varoa. Öljypohja hajosi auton madaluudesta kohtuen. Auti ei ole laillinen eli se ei menisi katsastuksesta lävitse. Onko poikani korvauvelvollinen ko.asiaan?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Lähtökohtaisesti se joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Vahingon korvaamisen kannalta merkitystä ei siis ole sillä, vaikka auton öljypohja hajosi ns. vahingossa.

Esinevahinkona on korvattava esineen korjauskustannukset ja vahingosta aiheutuneet muut kulut sekä arvonalennus.

Kuitenkin, jos vahingon kärsineen puolelta on myötävaikutettu vahinkoon tai jos muu vahingon aiheuttaneeseen tekoon kuulumaton seikka on myös ollut vahingon syynä, voidaan vahingonkorvausta kohtuuden mukaan sovitella.

Näin ollen se, että auton omistaja on itse autonsa madaltanut niin, ettei autolla kyennyt kyseistä hänen haluamaansa tietä ajamaan, voi mahdollisesti vaikuttaa vahingonkorvauksen määrän soviteltavuuteen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »