Hei! Haluaisin kysyä peräänajo tilanteesta. Perääni ajoi auto risteys alueella, kun olin odottomassa muita autoja kolmion takana. Itse olin pysähdyksissä ja auto kiihdytti minua kohden varmaankin noin 40km/h nopeudella. Autooni tuli törmäyksen yhteydessä syviä naarmuja takapuskuriin ja halkeamia, kun autoni vetokoukku kumminkin suojasi sen verran ettei koko puskuri painunut kasaan. Vastapuolen autoon tuli suuri reikä rekisterikilpeen kun paukahti peräkoukkuun ja kävi syvällä puskurissa. Vakuutuustarkastaja totesi, että auto ei ole käynyt minun autooni ja en saanut mitään korvauksia vastapuolelta autooni. Onko asia oikein? Ettei toisen tarvitse korvata mitään kun ajaa perään ja aiheuttaa naarmuja ja muita halkeamia takapuskuriini?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Vakuutusyhtiö selvittää lainsäädännön sekä itse hankkimansa ja sille toimitetun selvityksen perusteella, onko se korvausvastuussa liikennevahingosta. Lähtökohtaisesti peräänajaja on syyllinen osapuoli peräänajotilanteessa. Vahinkotilanteen ja syyllisyyden kannalta tässä tilanteessa ei siis vaikuttaisi olevan epäselvyyttä, koska ajoneuvo on ollut pysähtyneenä vahinkohetkellä.

Vakuutusyhtiön vahinkotarkastaja selvittää kuitenkin vielä erikseen vahingon määrän. Vahinkoa arvioidaan siis aina kahdessa osassa, eli ensin vahinkotilanteen ja syyllisyyden sekä toisekseen vahingosta syntyneiden vaurioiden ja määrän osalta. Mikäli tarkastajan mielestä ajoneuvon vauriot eivät täsmää vastapuolen ajoneuvoon ja siihen tulleisiin vaurioihin, kannattaa asiasta olla yhteydessä tarkastajaan esimerkiksi puhelimitse ja pyytää tarkempaa selvitystä päätöksestä ja sen perusteluista. Tällöin voi myös tiedustella, onko mahdollista tarkastaa molemmat ajoneuvot joko erikseen tai niin, että ajoneuvot ovat paikalla yhtä aikaa. Mikäli törmäystä on ollut näkemässä silminnäkijöitä, kannattaa myös heidän yhteystietonsa tai lausuntonsa toimittaa vakuutusyhtiölle. Vakuutusyhtiö voi arvioida päätöstään uudestaan tällaisen lisäselvityksen saamisen jälkeen.

Suullisesti ilmoitetusta päätöksestä on mahdollista pyytää kirjallinen päätös, johon voi hakea muutosta. Päätöksestä ilmenevät ne seikat, joiden perusteella vakuutusyhtiö on päätynyt olemaan korvaamatta ajoneuvon vaurioita. Muutosta voi hakea joko liikennevahinkolautakunnalta tai käräjäoikeudelta. Lautakunnassa asian käsittely on maksutonta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »