Hei!
Ammattikoulun työharjoittelun työsopimuksessa lukee, että koulu maksaa ruokarahan opiskelijalle työharjoittelun ajalta harjoittelun päätyttyä. Harjoittelu on päättynyt jo maaliskuun puolessa välissä, eikä koulu maksa rahoja vaikka muille se on jo maksettu. Mitä pitäisi tehdä? Keskustelu ei ole auttanut.

1 vastaus


1 vastausta

Jos ammattikoulu on sopimuksen mukaan sitoutunut maksamaan ruokarahat harjoittelun ajalta on sen rahat myös suoritettava. Jos sopimuksessa ei ole määritetty eräpäivää, johon mennessä rahojen tulisi olla tilillänne, niin on lain mukainen oletus, että maksun on tapahduttava vaadittaessa. Teillä on siis oikeus ja velvollisuus lähettää maksupyyntö sille taholle, joka ammattikoulussa vastaa työharjoitteluun liittyvistä kysymyksistä ja pyytää heitä maksamaan ruokarahat teille.

Jos olette varma, että ammattikoulu on saanut maksukehotuksenne, niin silloin asiassa täytynee edetä oikeuteen asti, mikäli tosiaan haluatte saada suorituksenne. Suositeltavaa on toki ensin kokeilla laittaa maksukehotusta vieläkin ylemmille tahoille ammattikoulussa ja ilmoittaa, että mikäli maksua tai selitystä sen viivästymiselle ei kuulu, niin viet asian eteenpäin oikeuteen.

Jos joudut lähtemään riitelemään sopimuksesta, niin oikea osoite on ammattikoulusi kotikunnan käräjäoikeus. Voit siellä nostaa niin sanotun vahvistuskanteen, jossa vaadit tuomaria vahvistamaan ammattikoululla sinua kohtaan sopimuksen mukaan määräytyvän suoritusvelvollisuuden olemassaolon. Jos koulu ei tämänkään jälkeen maksa velkaansa, niin voitte samaisessa käräjäoikeudessa nostaa niin sanotun suorituskanteen, jossa vaadit maksua suoritettavaksi. Tällöin tuomioistuin voi määrätä ulosottoviranomaiset pakolla perimään teille kuuluvat rahat.

Toivottavasti asia järjestyy kuitenkin sopimusteitse, eikä oikeudenkäyntiä tarvita.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »