Kiinteistövälittäjän toimeksiantosopimuksen ehdoissa on maininta välittäjän selonottovelvollisuudesta. Kiinteistön myyjä on joutumassa korvausvastuuseen piilevästä virheestä, joka olisi tullut ilmi, mikäli kiinteistövälittäjä olisi hoitanut selonottovelvollisuutensa ja tarkistanut kaikki kiinteistöön kuuluvat rakennuspiirustukset ja -luvat. Onko myyjä oikeutettu vaatimaan välittäjältä vahingonkorvausta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Toimeksiantajalla eli myyjällä on oikeus saada kiinteistönvälittäjältä korvausta vahingosta, jonka kiinteistönvälittäjän suorituksessa oleva virhe on hänelle aiheuttanut. Korvausvastuu on presumoitua tuottamusvastuuta. Toimeksiantajan on siten osoitettava syy-yhteys välittäjän menettelyn ja vahingon välillä ja välittäjä on korvausvelvollinen, ellei pysty osoittamaan menetelleensä häneltä edellytettävän ammattitaito- ja huolellisuusvaatimuksen mukaisesti.

Lisäksi korvausvastuun järjestelmää täydentää toimeksiantajan takautumisoikeus. Toimeksiantajalla, joka välittäjän suorituksessa olevan virheen johdosta on maksanut korvausta vastapuolelleen, on nimittäin oikeus vaatia maksamaansa korvausta välittäjältä siinä määrin kuin välittäjä olisi jäänyt yksin vastuuseen vahingosta, jos korvausta olisi vaadittu välittäjältä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »