Minilex - Lakipuhelin

[avunpyyntÖ] liittyen liikennemerkkillä 521 varustettu pysäköintipaikka

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käytän henkilöautoni viikonloppuisin, koska arkisin kuljen HSL:llä. Su 17.9.16 klo21 pysäköin tien reunalle parkkipaikalle, joka oli varustettu liikennemerkeillä 521 ja 845. Pe 23.9.16 menin parkkipaikalla, mutta auto oli viety. Poliisin mukaan Vantaan kaupunki oli siirtänyt pysäköintivirheen takia! Parkkipaikalta, joka lain mukaan ei velvoittanut minua käyttämään kiekkoa(Tieliikennelaki,28a § (7.9.1990/843).
Vantaan kaupunki oli asentanut parkkipaikalle minun pysäköinnin jälkeen lisäkilpi 856b ilman ilmoitusta ja antanut 3 pysäköintivirhemaksua(ma-pe) pysäköintikiekon käyttämättä jättämisen vuoksi ja samoin auto oli hinattu varastoon 23.9.16. Maksettavaksi kertyi yhteensä 360€.
Onko tämä laillista? Millä lain perusteella voisin vaatia rikesakkojen perumista ja hinauskulujen korvaamista?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Laista ei löydy suoranaista tilanteeseesi vastausta antavaa kohtaa, jolloin pysäköinninvalvojilla on periaatteessa oikeus sakottaa autoa heti uuden liikennemerkin asettamisesta asti. Pysäköinnin sallivan merkin muuttuminen voi tällöin kuitenkin helposti johtaa kohtuuttomaan tilanteeseen pysäköivän kannalta, ja usein kaupungeilla onkin esimerkiksi käytäntönä päästää autoilijat aluksi muutamien päivien ajan huomautuksella, kunnes sakkoja aletaan jakamaan.

Mikäli katsot pysäköintivirhemaksun aiheettomaksi, voit tehdä oikaisuvaatimuksen kaupungille. Oikaisuvaatimuksista hyvin harva menee läpi ja ne voivat lisätä maksettavaksi tulevia kustannuksia huomattavasti, joten tutkisin vaatimuksen perusteet tarkoin läpi esimerkiksi tarkastamalla tien varrella olevat liikennemerkit ja mahdolliset maalaukset, mikäli jotain on jäänyt pysäköinnin aikana huomaamatta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »