Jos yksityishenkilö on saanut velkajärjestely ja olen hänen pankkilainan takaaja. Onko minulla oikeus hakea ulosottoon kautta häneltä jälkikäteen takausosuudeni? Eli hän ei maksaa pankkilainaa,vaan minut takaajana velvoitetaan sen maksamaan. Onko mitään oikeuksia velkajärjestelyn jälkeen perii sen häneltä ulosottoon kautta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi,

Maksukyvyttömän yksityishenkilön taloudellisen tilanteen korjaamiseksi voi tuomioistuin määrätä hänen velkojaan koskevista järjestelyistä ja vahvistaa hänelle hänen maksukykyään vastaavan maksuohjelman. Tätä kutsutaan velkajärjestelyksi. Takaaja ei vapaudu takausvastuustaan vaikka velkajärjestely on käynnistetty. Takaaja on vastuussa takaamastaan lainasta antamansa takaussitoumuksen mukaisesti. Näin ollen järjestely ei estä kuitenkaan velkojaa perimästä saatavaansa velan takaajalta.

Velkajärjestelyn alettua velkoja ei saa periä velkaansa velalliselta eikä omaisuutta tällöin saa ulosmitata velkajärjestelyn piiriin kuuluvasta velasta. Takaajalla on kuitenkin takautumisoikeus velalliseen nähden eli hän voi vaatia takauksen perusteella suorittamaansa määrää velalliselta. Maksuohjelma kuitenkin määrittää määrän, minkä velallinen maksaa velkojille.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »