Mieheni (ei avioehtoa) osti velkarahalla nimiinsä asunnon, minun vastustaessa sitä. Asunto vuokrataan pojallemme, joka lyhentää lainaa. Kysymys: Avioerotilanteessa - tuleeko puolet lainoista minun vastuulleni. En halua tätä. Mitä voin tehdä ettei niin käy. Avioehto ? Toinen kysymys: Entä jos mieheni nyt kuolee. Ovatko lainat minun vastuullani, jota pelkään. Voinko vielä tässä tilanteessa saada taannehtivasti tehtyä avioehdon jossa kesäkuussa otettu laina ei vaikuta omaisuuteeni määrään avioeron tai kuoleman tapauksen sattuessa? Odotan kiitollisuudella pikaista vastaustanne.

1 vastaus


Taina Virtanen

Minilex Oy

1 vastaus

Lähtökohtaisesti molemmat puolisot vastaavat itse omissa nimissään olevista veloista.

Toisen puolison velkojen määrällä voi kuitenkin olla merkitystä avioerotilanteessa. Avioerossa varakkaamman puolison tulee suorittaa vähemmän omistavalle puolisolle tasinkoa. Osituslaskelmassa huomioon otettavaan avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen voidaan vaikuttaa avioehdolla. Avio-oikeuden alaisen omaisuuden määrä vaikuttaa tasingonmaksuvelvollisuuden määräytymiseen. Avioehto on mahdollista tehdä ennen avioliittoa tai missä tahansa vaiheessa avioliiton kestäessä. Avioehdolla voidaan sulkea avio-oikeuden ulkopuolelle osa tai kaikki omaisuus, molemmilta tai vain toiselta puolisolta.

Toisen puolison kuollessa tasingonmaksuvelvollisuus määräytyy samoin kuin avioerotilanteessa. Mikäli leski on varakkaampi puoliso, voi leski kuitenkin kieltäytyä maksamasta tasinkoa kuolleen puolison perillisille.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »