Olen toisena takaajana pankin kulutusluotossa, nyt velallinen on lopettanut lainan maksun. Hänellä on työpaikka, mutta runsaasti muita rästejä ulosotossa, samoin toisella taakaajalla. Itse olen eläkkeellä oleva mummo. Keneltä nyt pankki ulosmittaa lainaa, kunhan asia edistyy niin pitkälle. Toistaiseksi pankki on ilmoittanut minulle vasta maksamattomien erien määrän.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi,

Takauksessa takaaja ottaa vastuun toisen henkilön velan maksamisesta. Takaajan velvollisuudet ja vastuut määräytyvät takaussitoumuksen ehtojen ja lain säännösten perusteella. Mikäli velallinen ei maksa velkaa sopimuksen mukaisesti, velka voidaan tällöin periä takaajalta.

Jos on useita takaajia, eikä muuta ole sovittu, kukin takaaja vastaa velkojalle koko päävelasta. Vaikka takaajia on siis useita, takaaja saattaa joutua maksamaan yksin koko velan. Takaussitoumuksissa mahdollisesti sovitut takausvastuiden rajoitukset vaikuttavat takaajien keskinäiseen vastuuseen.

Velkaa voidaan periä takaajalta, kun velka on erääntynyt. Takausvelan erääntyminen riippuu takaussitoumuksessa sovituista ehdoista. Kun takausvelka on erääntynyt, eikä takaaja maksa sitä vapaaehtoisesti, pankki ryhtyy perintätoimiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »