moikka
onko ulosottajalla mahdollisuus mennä henkilön tilille ja esim ottaa sieltä rahaa velkoihin ilman ilmoitusta tai tilin omistajan lupaa?
esim jos on saanut ystävältä pienen summan rahaa

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

ulosottomiehellä on oikeus saada tietoja pankkitilistäsi ja siellä olevista varoista, kun hän etsii varoja ulosotossa olevien velkojesi maksuun. Tästä ulosottomiehelle kuuluvasta oikeudesta säädetään ulosottokaaressa (UK 3:66).

Ulosottomies ei tarvitse lupaasi omaisuutesi ulosmittaukseen; onhan ulosotossa kyse pakkotoimenpiteestä, johon velkoja turvautuu juuri sen takia, ettei velallinen joko halua tai kykene maksamaan velkojaan. Ulosottomiehen tulee kuitenkin tehdä päätös ulosmittauksesta eli siitä, mitä omaisuuttasi hän käyttää velkojesi maksamiseen, ja myös ilmoittaa päätöksestä velalliselle eli sinulle.

Yleensä ulosotossa ulosmitataan ensin velallisen rahavarat. Näin ollen on varsin todennäköistä, että ulosottomies on kiinnostunut juuri tililläsi olevistasi varoista ja haluaa myös käyttää niitä velkojesi maksuun. Kun kyseessä on rahasumma, jota et ole saanut esimerkiksi palkkana tai sosiaalietuuksien muodossa, voidaan se lähtökohtaisesti ulosmitata kokonaisuudessaan.

Mainittakoon vielä, että kun ulosotto tulee vireille tulee ulosottomiehen toimittaa sinulle vireilletuloilmoitus. Tällöin sinulla on vielä mahdollisuus itse maksaa ulosotossa oleva velkasi ja näin välttää varsinainen ulosotto. Mikäli maksat vireilletuloilmoituksen saatuasi siinä olevan maksukehotuksen mukaisesti ulosotossa olevat velkasi ei ulosottomies luonnollisesti tutki varallisuuttasi.

Mikäli kaipaat lisätietoa ulosottomenettelystä, voit ottaa yhteyttä lakimiespuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »