Hei,

Onko saamisoikeuden siirtoon olemassa jotain lomaketta tai sääntöjä joiden mukaan siirto pitää kirjata paperille?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Saamisoikeus on velkojan varallisuuteen kuuluva oikeus, jonka velkoja voi pääsääntöisesti luovuttaa toiselle. Saamisoikeuden siirto perustuu tavallisesti velkojan tekemään oikeustoimeen. Velkoja voi esimerkiksi myydä tai lahjoittaa saamisoikeuden toiselle.

Saamisoikeuden luovuttaminen voi tapahtua velallista kuulematta. Pätevä luovutus ei siis edellytä, että siitä ilmoitetaan velalliselle, mutta ilmoittaminen saattaa olla luovutuksensaajan oikeuksien turvaamisen kannalta välttämätöntä. Jotta siirronsaajan oikeus uutena velkojana voisi toteutua täydellisesti, on velalliselle ilmoitettava siirrosta. Velallinen voi muutoin saada maksusuojaa, jos hän tekee suorituksen aiemmalle velkojalle.

Siirto-oikeustoimi on vapaamuotoinen. Saamisoikeuden siirtäminen ei edellytä kirjallista muotoa. Jos saamisoikeus perustuu velkakirjaan tai muuhun asiakirjaan, siirto merkitään käytännössä tähän asiakirjaan.

Saamisoikeuden siirto voidaan siis toteuttaa täysin vapaamuotoisesti eikä se edellytä edes kirjallista muotoa. Luovutuksensaajan oikeuksien turvaamisen kannalta velalliselle siirrosta ilmoittaminen saattaa olla välttämätöntä, vaikka se ei olekaan pätevän siirron edellytys.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »