Hei, vanheneeko yksityishenkilön ottama pankkiluotto 15 vuodessa oikeuden päätöksestä? Voiko se olla enemmän, esimerkiksi 20 vuotta ?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Ulosottokaaren mukaan ulosottoperuste, jossa luonnolliselle henkilölle on asetettu maksuvelvoite, on täytäntöönpanokelpoinen 15 vuoden ajan. Määräaika on 20 vuotta, jos ulosottoperusteessa tarkoitettu velkoja on luonnollinen henkilö. Velan lopullisen vanhentumisen määräaika lasketaan ulosottokaaren mukaan yksipuolisen tuomion, lainvoimaiseksi tulleen tuomion tai muun lopullisen ulosottoperusteen antamisesta.

15 tai 20 vuoden määräaikaa voi olla mahdollista jatkaa 10 vuodella, jos velkoja nostaa tuomioistuimessa kanteen velallista vastaan ja vaatii ulosottoperusteen määräajan jatkamista. Jatkamisen edellytyksenä on, että velallinen on vaikeuttanut velkojan maksunsaantia olennaisesti esimerkiksi lisäämällä perusteettomasti velkojensa määrää.

Velkaa koskevan tuomion täytäntöönpanokelpoisuuden määräaika on siis 15 vuotta silloin, kun luonnollinen henkilö on velallisena ja velkojana on oikeushenkilö. Silloin, kun velkojana on luonnollinen henkilö, määräaika on 20 vuotta. Pankkiluotto vanhenee lopullisesti näin ollen 15 vuoden kuluessa tuomion antamisesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »