Hei,

Asun Ranskassa ja muutan Suomeen n. 2 viikon päästä. Minulla on ollut Ranskassa ollessani valtavia ongelmia kaasuyhtiö EDF:n kanssa ja nyt olen saanut 515 euron laskun yksiöni kaasun käytöstä, mikä ei ole mielestäni mitenkään mahdollista. Tiedän, että pystyisin asiasta valittamaan, mutta aikaa ei ole koska muutan pian. Kysymykseni kuuluu, pystyykö ranskalainen EDF perimään maksamattoman laskun kun asun Suomessa? Onko tämänsuuruisten laskujen periminen ulkomailta käsin yleistä / kannattavaa? Mikäli he tulevat perimään laskun, kuinka paljon korkoa on odotettavissa?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

EU:n sisällä on kohtalaisen helppoa periä maksuja toisesta valtiosta. Ulosotossa tapahtuvaan perintään edellytetään kuitenkin pääsääntöisesti täytäntöönpanokelpoista tuomiota tuomioistuimesta.

En osaa ottaa kantaa, onko kertomasi suuruisten laskujen periminen ulkomailta yleistä. Korko määräytyy sopimuksen mukaan, sopimuksessa on yleensä maininta viivästyskorosta. Lisäksi tulevat perintäkulut ja mahdolliset oikeudenkäyntikulut, jos asiassa haetaan tuomioistuimen ratkaisu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »