minulla on 3 kk rästi kertalainasta pankille. nyt he irtisanovat lainan, kun en eräpäivään mennessä voinut maksaa 2500 euroa. olen pitkäaikaistyötön ja ottanut pankkiin yhteyttä ja yrittänyt saada hetkellistä helpotusta lainaan. he eivät sitä minulle antaneet.

äitini,83 vuotias Alzheimerin tautia sairastava, on takaamassa lainaa ja takauksena on hänen kesämökkinsä. mitä tässä nyt tapahtuu, menettääkö äitini mökkinsä pankille?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Tilanteessanne ensisijainen menettelykeino on neuvotella pankin kanssa rästien maksuaikataulusta, kuten olette tehneetkin. Jos itse lainan määrään puuttuminen ei ole mahdollista, usein eräpäivän siirtäminen on toimiva keino, jos sillä tavoin voidaan olettaa asiakkaan selviytyvän maksuistaan.

Jos asiakas ei syystä tai toisesta selviydy maksuistaan, pyytää pankki tämän vuoksi asiakasta usein asettamaan vakuuden lainan maksamisen varmistamiseksi. Tällöin viimesijainen keino varmistaa lainan maksu on realisoida vakuus, eli vakuuden omistusoikeus siirtyy pankille ja tällä tavoin katetaan lainan maksaminen takaisin. Sen vuoksi on mahdollista, että vakuutena oleva äitinne kesämökki realisoidaan lainan kattamiseen.

Lakimiehemme vastaavat lakipuhelimessa mielellään tarkempiin kysymyksiin ja selventävät menettelyn etenemistä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »