Palkanlaskija oli unohtanut ottaa ulosotot marras ja joulukuun palkoista nyt tuli puhelu että ne varmaan pitää ottaa seuraavasta palkasta eli 3kk edestä ensi palkasta lähtisi ulosottoa eli käteen ei jäisi mitään. Onko tämä mahdollista? Eikö se ole tietty määrä mitä yhdestä palkasta voi ottaa lain mukaan?

1 vastaus


1 vastausta

Lain mukaan palkasta ei voida pidättää ulosottoon missään tilanteessa niin sanotun suojaosuuden ylittävää määrää. Suojaosuudeksi on katsottu lainsäädännössä 678e/kk. Toisin sanoen tämän verran velalliselle itselleen tulisi jäädä ulosottopidätysten jälkeen vähintään palkasta. Jos palkka on enintään suojaosuuden suuruinen ei ulosmitata mitään. Jos palkka on kaksi kertaa suojaosuuden suuruinen voidaan suojaosuuden ylittävästä osasta ulosmitata 2/3. Mikäli palkka on kolminkertainen tai suurempi kuin ulosotto-osuus, niin voidaan siitä kuukausittain ulosmitata kolmasosa. Omat säännöksensä koskevat vielä tilannetta, jossa palkka on suurempi kuin neljä kertaa suojaosuus.

Missään tilanteessa ei kuukausittaisesta palkasta voida ulosmitata tätä suurempaa osuutta, joten kuvaamanne tilanne ei ole lainmukainen siltä osin kuin ulosmittausta varten pidätetty palkka ylittää kuukautta kohden mainitut suojaosuudet.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »